Waarborg de kwaliteit van een product door het meten van wateractiviteit (AW waarde)
Vrij water wat in producten beschikbaar is voor schimmels, gisten en bacteriën is verantwoordelijk voor hun groei en zelfs toxineproductie. Het kan chemische / biochemische reacties (bijv. Maillard-reacties) ten gevolge hebben welke een negatieve invloed hebben op de volgende product eigenschappen: • textuur, smaak • kleur • smaak • voedingswaarde • stabiliteit (shelf-life)
Belangrijkste voordelen
Dus wil je weten hoe je schimmelvorming, verkleuring, klontvorming of veranderingen in de structuur van je product kunt voorkomen? En hoe je de kwaliteit van je producten kan blijven garanderen?? Meld je dan nu aan voor ons Aw symposium!
Ons jaarlijks Aw-Symposium speciaal voor kwaliteitsmanagers, productmanagers en laboranten die willen weten hoe bepalend Aw-waarde (wateractiviteit) is bij de productie van o.a. levensmiddelen, petfood, en farmaceutische industrie.